St. George
1 2 3

Novosti

ST.GEORGE kolekcija jesen-zima 2016/2017

01.11.2016 Atelje 212, Beograd

Milica Mavrak

Jesenja kolekcija za žene stavlja akcenat na udobnost i funkcionalnost, ali sve u skladu sa aktuelnim trendovima.

Modeli su namenjeni ženama različitih starosnih grupa. U kolekciji su zastupljene ležerne haljine, ženstveni mantili, suknje i pantalone koje prate liniju tela, naglašen struk i dužine do kolena.

Ključni komad u kolekciji ove jeseni je pončo. Pojavljuje se u više različitih oblika, od pletenog, preko kombinacije pletenine i metraže, do unikatnih komada pravljenih od kašmira. Pončo ove jeseni nije namenjen isključivo ženama. S obzirom da je nastao kao muški odevni predmet, u ovoj kolekciji se nalazi i par modela za muškarce, koji neguju specifičan stil i odvaže se da budu drugačiji.

Cela kolekcija je u jesenjim tonovima, sa po kojom akcentnom bojom. Upotpunjena je specifičnim asesoarima, kao što su ručno pletene šubare i šeširi od kašmira.

Ivana Ličina

Dečija kolekcija, namenjena devojčicama, kao kontrast zimskom sivilu, izradjena je u jakom koloritu pink i ljubičastih tonova sa zelenim akcentima.

Kolekcija za dečake izradjena je u nešto mirnijem koloritu teget, plave i sive sa akcentima u tirkiznoj i zelenoj boji. Svi modeli su mekih i ležernih formi, izradjeni od pamučnih i viskoznih vlakana.

Vladimir Stojanović

Mušku trikotažnu kolekciju odlikuju jednostavne linije, dosta rolki i kapuljača, jednobojni džemperi u glat, rebrastim ili sitno zrnastom – pirinač prepletaju.

Dominira svedeni žakard, mahom dvobojan, uz povratak žakard pahuljica, odnosno zvezda.

Kolekciju dopunjuju šalovi, dugački i široki. Akcenat je na kombinaciji džempera i šala u istoj boji i prepletaju.


Zajednički defile

Gosti

Gorica Popović

Predratni song o modi.


Ivan Mihailović i Anka Gaćeša

Strastveni tango ples